Kopen en verkopen

 

Verkopen

Verkopen via een vertrouwd adres.

Wilt u een collectie te gelde maken, een schilderij, sieraad of meubelstuk verkopen, of een complete inboedel opruimen, dan is veilen bij Notarishuis Arnhem de aangewezen weg. Notarishuis Arnhem heeft in de loop der jaren een uitgebreid klantenbestand van kopers opgebouwd. Antiquairs, kunsthandelaren en verzamelaars behoren tot de vaste klanten. Uitnodigingen, advertenties en persberichten, goed verzorgde veilingcatalogi en niet te vergeten de persoonlijke begeleiding: alles is erop ingericht om de ingebrachte objecten zo goed mogelijk onder de aandacht van een groot publiek te brengen.

Op afspraak kunt u in Duiven terecht om goederen in te brengen, die bij ons met veel aandacht en zorg worden omgeven. Dat geldt niet alleen voor de deskundige taxatie, maar ook voor eventueel transport, opslag en bezemschoon opleveren van een woning. Notarishuis Arnhem draagt zorg voor de verzekering van uw objecten gedurende transport en opslag. Als het om grotere collecties of een complete inboedel gaat, komen we ook bij u aan huis om uw inbreng kosteloos en vrijblijvend te taxeren.

De expert zal met u bespreken welke goederen in de veiling kunnen worden opgenomen en wat de verwachte opbrengsten zijn. Als inbrenger betaalt u een percentage van de hamerprijs. Zo hebben inbrenger en veilinghuis een gemeenschappelijk belang: een zo hoog mogelijke opbrengst!
De verkoperscommissie bedraagt 18% inclusief BTW.


Wilt u uw items bij ons laten veilen, dan kunt u telefonisch (026-4425900) een afspraak maken om uw goederen in te brengen. Ongeveer 4 weken na de veiling ontvangt u het bedrag op uw bankrekening. Voor ingebrachte goederen die niet verkocht zijn, worden geen kosten in rekening gebracht. Zie ook Voorwaarden

Ziet u geen mogelijkheid de goederen zelf aan te leveren, dan kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken van onze transportservice. Wij halen de spullen bij u aan huis op. De kosten hiervoor bedragen € 60,- per uur (excl. btw).


In het kort
  • Na opdracht tot veilen kunnen wij binnen 2 weken zorgen voor het ophalen van de goederen.
  • Dit kunnen zowel de verkoopbare als de onverkoopbare goederen zijn. De onverkoopbare goederen dienen wel te worden afgevoerd. De kosten belasten wij door.
  • Hiervoor rekenen wij 60,- excl. btw per uur (dit is een totaal voor 2 mankrachten + vrachtauto).
  • Zodra de veiling open gaat, sturen wij een link in een beveiligde omgeving, waar het mogelijk is om de door u ingebrachte kavels online te volgen.
  • Ongeveer 4 weken na de veiling sturen wij de afrekening met een overzicht van de verkochte kavels.
  • Mochten er goederen om welke reden dan ook niet zijn verkocht, dan worden deze opgenomen in een volgende veiling voor 50% van de taxatiewaarde en startbod (mits het startbod niet lager dan € 20, - is).
  • Veiling en financiële afwikkeling geschiedt binnen 2 à 3 maanden.

 

Kopen

Kopen op een veiling is altijd een leuke en spannende aangelegenheid. Waarvandaan u ook meebiedt en hoe vaak u het al heeft gedaan. 

Sinds mei 2018 veilt Notarishuis Arnhem op het veilingplatform van BVA Auctions. BVA Art richt zich voornamelijk op kunst, antiek, inboedel, horloges en sieraden. Het voordeel van BVA Auctions is dat ze als onderdeel van TB-Auctions gebruik maakt van een zeer geavanceerd online veilingplatform, een brede marktbenadering en een groot internationaal bereik heeft.

Het platform is gemakkelijk te bereiken via www.bva-auctions.com/art

De koperscommissie bedraagt 29% inclusief BTW.

Onze veilingen blijven gecontinueerd en georganiseerd door Notarishuis Arnhem, uiteraard met voor u bekende service, expertise, kijkdagen en vaste gezichten. 

Alle veilingen geschieden dus geheel online. Meebieden gaat in alle rust en privacy. U kunt gemakkelijk meebieden via uw computer, tablet of telefoon, van over de wereld! 

Bekijk alle veilingen

logo