Kopen en verkopen

 

Verkopen

Verkopen via een vertrouwd adres....

Wilt u een collectie te gelde maken, een schilderij, sieraad of meubelstuk verkopen, of een complete inboedel opruimen, dan is veilen bij Notarishuis Arnhem de aangewezen weg. Notarishuis Arnhem heeft in de loop der jaren een uitgebreid klantenbestand van kopers opgebouwd. Antiquairs, kunsthandelaren en verzamelaars behoren tot de vaste klanten. Uitnodigingen, advertenties en persberichten, goed verzorgde veilingcatalogi en niet te vergeten de persoonlijke begeleiding: alles is erop gericht om de door u ingebrachte objecten zo goed mogelijk onder de aandacht van een groot publiek te brengen.

Dagelijks kunt u, op afspraak, in Duiven terecht om goederen in te brengen, die bij ons met veel aandacht en zorg worden omgeven. Dat geldt niet alleen voor de deskundige taxatie, maar ook voor eventueel transport, opslag en bezemschoon opleveren van een woning. Notarishuis Arnhem draagt zorg voor de verzekering van uw objecten gedurende transport en opslag. Als het om grotere collecties of een complete inboedel gaat, komen we ook bij u aan huis om uw inbreng kosteloos en vrijblijvend te taxeren.

De expert zal met u bespreken welke goederen in de veiling kunnen worden opgenomen en wat de verwachte opbrengsten zijn. Als inbrenger betaald u een percentage van de hamerprijs. Zo hebben inbrenger en veilinghuis een gemeenschappelijk belang: een zo hoog mogelijke opbrengst!
De hoogte van de veilingkosten is afhankelijk van de hoogte van de opbrengst. Hoe hoger de opbrengst, des te lager het percentage. Dit wordt middels onderstaande staffel berekend:

veilingopbrengst € 3000,00
veilingkosten 12% €   360,00
toeslag € 1 -100 8% €       8,00
toeslag € 100 - 1000 6% €     54,00
u ontvangt € 2578,00

Ongeveer 4 weken na de veiling ontvangt u het bedrag op uw bankrekening. Voor ingebrachte goederen die niet verkocht zijn, worden geen kosten in rekening gebracht. Zie ook Voorwaarden

Wilt u uw items bij ons laten veilen, dan kunt u telefonisch (026-4425900)een afspraak maken om uw goederen in te brengen. 

Ziet u geen mogelijkheid de goederen zelf aan te leveren, dan kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken van onze bezorgservice. Wij halen de spullen bij u aan huis op. De kosten hiervoor bedragen € 60,- per uur (excl. btw).


In het kort
  • Na opdracht tot veilen kunnen wij binnen 2 weken zorgen voor het ophalen van de goederen
  • Dit kunnen enkel de verkoopbare zaken zijn maar eventueel ook de onverkoopbare goederen
  • Hiervoor rekenen wij 60,- excl. btw per uur (dit is een totaal voor 2 mankrachten + vrachtauto)
  • Indien wij ook de onverkoopbare goederen moeten afvoeren zullen wij hier de kosten voor doorberekenen
  • Voorafgaand aan de veiling krijgt u een overzicht van ingebrachte goederen zodat u de kavels gemakkelijk online kunt volgen
  • Na de veiling krijgt u opnieuw een overzicht, maar nu met opbrengsten
  • Mochten er goederen om welke reden dan ook niet verkocht zijn, dan kunnen deze worden opgenomen in een volgende veiling (wij veilen maandelijks)
  • Veiling en financiële afwikkeling geschiedt binnen 2 à 3 maanden

 

Kopen

Kopen op een veiling is altijd een leuke en spannende aangelegenheid. Waarvandaan u ook meebiedt en hoe vaak u het al heeft gedaan. 

Sinds mei 2018 veilt Notarishuis Arnhem op het veilingplatform van BVA Art & Antiques. BVA Art & Antiques richt zich vooral op kunst, antiek, inboedel, horloges en sieraden. Het voordeel van BVA Art & Antiques is dat ze als onderdeel van TB-Auctions gebruik maakt van een zeer geavanceerd online veilingplatform, een brede marktbenadering en een groot internationaal bereik heeft.

Het platform is gemakkelijk te bereiken via www.BVA-Art.com.
Meer informatie over inloggen en registreren vindt u hier.

Onze veilingen blijven gecontinueerd en georganiseerd door Notarishuis Arnhem, uiteraard met de voor u bekende catalogus, service, expertise, kijkdagen en vaste gezichten. 

Alle veilingen geschieden dus geheel online. Meebieden gaat in alle rust en privacy. U kunt gemakkelijk meebieden via uw computer, tablet of telefoon, van over de wereld! 

Bekijk alle veilingen

logo