Persbericht

Persbericht

 

PERSBERICHT

Arnhem/Amersfoort, 14 juli 2016.

 

 

COMBINATIE TRADITIONEEL EN ONLINE VEILEN VERSTERKT Internationale POSITIE IN DE MARKT

NOTARISHUIS ARNHEM GAAT SAMEN MET BVA AUCTIONS

Notarishuis Arnhem is samengegaan met de Europese marktleider in het online veilen BVA Auctions en maakt daarmee deel uit van de Auctio Groep. Notarishuis Arnhem is als een van de meest gerenommeerde traditionele veilinghuizen in Nederland een waardevolle aanvulling voor BVA Auctions in het veilen van kunst, antiek en inboedelgoederen. "Met het samenbrengen van deze veilinghuizen, worden de beste elementen van twee werelden bij elkaar gebracht. Dat geeft ons een nog grotere en prominente rol in de online veilingwereld, zowel in Nederland als internationaal", aldus Herberth Samsom, CEO van BVA Auctions.

 

Notarishuis Arnhem blijft gevestigd in het historische pand aan de Bakkerstraat in de binnenstad van Arnhem. "De rijke traditie van het veilen met de hamer blijft gewaarborgd", aldus directeur Roger von Schükkmann van Notarishuis Arnhem. "Particulieren kunnen hun goederen voor een veiling fysiek blijven inbrengen bij onze vestiging in Duiven." Ook de kijkdagen voor het bekijken van het aanbod zullen blijven bestaan."

 

De toekomst van het veilen ligt via het internet. "Wij zijn daar zelf al vijf jaar geleden mee begonnen en gaan dit met BVA Auctions verder uitbouwen. Het is nu een goede tijd om een wereldwijd bereik te creëren via één internetplatform", aldus Roger von Schükkmann, die bij BVA Auctions inmiddels verantwoordelijk is voor alle veilingen van kunst, antiek en inboedelgoederen. "Wij hebben die trend vroegtijdig onderkend en pakken nu de kans om tot deze unieke combinatie te komen. En, in tegenstelling tot sommige andere veilingsites, blijven al onze veilingen onder notarieel toezicht staan. Dat is voor onze klanten een belangrijke waarborg", aldus Roger von Schükkmann.

 

Jaarlijks organiseert Notarishuis Arnhem circa acht algemene inboedelveilingen. Daarnaast 2 grote kunst- en antiekveilingen, waarvan de eerstkomende wordt gehouden in november van dit jaar. "Het grote, waardevolle klantenbestand van BVA Auctions en de expertise en kwaliteitvan Notarishuis Arnhem zijn unieke en elkaar versterkende factoren. Met die combinatie verwachten we dat dit segment een meer dan groot succes zal worden", aldus Herberth Samsom. "Er komt nu online meer aandacht voor het hogere segment kunst, antiek, sieraden, wijn en horloges en wij kunnen dat aan een veel bredere doelgroep aanbieden."

Notarishuis Arnhem en BVA Auctions delen een gezamenlijke visie op zowel het bedienen van de verzamelaar als de beginnende koper, met een altijd interessant wisselend aanbod van bijzondere objecten en producten. Samsom: "Wij denken onze positie in de markt voor dit segment aanzienlijk te kunnen versterken. Dat past bij onze positie als Europees grootste online veilinghuis en onze internationale ambities."

Auctio Group is Europees marktleider op het gebied van (allround) online veilingen. De partners BVA Auctions, Dechow, Karner-Dechow, I-Deal Overstock en Notarishuis Arnhem zijn actief in de landen: Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Kroatië, Hongarije, België en Spanje.

BVA Auctions is, als onderdeel van de Auctio Group, Europees marktleider in online veilingen. BVA Auctions veilt mede in opdracht van derden roerende en onroerende zaken. De website heeft maandelijks meer dan 5 miljoen bezoekers en meer dan 1.2 miljoen geregistreerde bieders. Dankzij het ruime en voortdurend wisselende aanbod is er bij BVA Auctions altijd wat te bieden.

Notarishuis Arnhem, nu onderdeel van de Auctio Group, is sinds 1959 gevestigd in een historisch pand in de Arnhemse binnenstad, behoort tot de meest gerenommeerde veilinghuizen van Nederland. Tot 1996 was het veilinghuis eigendom van het Arnhemse notariaat. Daarna werd het veilinghuis zelfstandig om het eigendom en toezicht te scheiden. Notarishuis Arnhem staat bekend om haar betrouwbaarheid, de grote expertise en de focus op de klanten.